Monday, June 20, 2011

, . . saat saat terakhir . . ,

Qu KeKunang pada 20hb Jun pukul 12.32 ptg



. . . nGah LayaN LagU " SAAT-SAAT TERAKHIR by ST12 " . . . nTah naPa tetiba terasa saNgat maU dengar LagU niE . . . . mUngkiN daLam LiriK laGU niE kOt ada terasa sOmethiNg yaNg keNa ngaN jiWa yaNg tEngah aQ raSa . . . . tapi ada keMungKinaN gaK aQ jUst mengada-ada maU buaNg tabiattttttttttttttt . . . . . hahahahaha ( pLaStikkkkkkk )
. . . semaLam neneK' keCik aQ puLaNg dari kLiniK . . . . kaLo dah g kLiniK kOmpOm La tU kan ada yaNg saKit . . . dan yaNg saKit itU ndaK laiN ndaK bukaN neneK' keCik aQ La . . . dah 3 hari dia kUar dari hOsteL mintaK cuti saKit daN barU semaLm dia gEraK g kLiniK . . . tu taNda saKiT dia dah maKin teruK kOtttttttttt . . . . tapi saMpai La mLm semaLm aQ puN ndaK taU neneK keciK aQ tU saKit apa . . . . , ? ? ? ? ?
. . . naSib beK La dapat temaN kaN dia tiMe d kLiniK semaLm walaupuN terLambaT banyaK . . . temaN kaN dia berbuaL begOssiP semEntara dia menUnggU caLLing2x dOktOr . . . . terKejuT gaK semLm dia tetiba bagi taU dia d kLiniK ngah nUnggU giLiraN tuK mnghadaP doktOr . . .
. . . neneK' keCiK aQ bagi taU pEnyaKit dia maKin teruK n bagi aQ yaNg mendebgar plaK aQ raSa maKin peLiK La plaK . . . peLiK bab aQ saNgka neneK keCiK aQ tU dah beraNsur puLih ruPa2xnya sebaLiKnya . . .
. . . aQ cUba beriMaginE sendiri la berdasar kan cakap nenek kecik aQ . . dia kata lengaN kirinya semakin terbataS utK bergeraK . . aQ time dengar tU pUnya La taKut ciaN c neneK keciK meSti dia ngah tahaN saKit yaNg saNgat2x . . . baNyaK La yaNg dia bagi taU saL keadaan dia mLm tU . maKin dia berCerita aQ makin tEraSa sebaK pLaK terAsa n terbayang saKit keCik aQ tu . . . .

. . . d pendeKkaN sTory ,paS jaK dari meNghadaP doKtOr , neneK keCiK aQ bagi taU dOktOr pun ndaK dapat kesan saKit dia aPa . . . . pUnya la naiK aNgiN paLe aQ dengaR cakaP dOktOr tU saMpai hiLang mOOd aQ tuK temaNkan c neneK keCik mLm tU . . . kaLo La dekaT2x ikuT kaN haTi buah pinggaNg peperU jantUng aQ , maU kena FLying kiCk bataNg LeHer dOktOr tU . . . ( eMosi La kuNun2x ) . . . .
. . . aQ peNdeK kan Lagi sTOry , mLm tU jugaK nEneK keCiK aQ sempaT Lagi waT LawaK , buaT2x bOdOh yaNg dia tU ndaK saKit apa2x . . ., aQ pOsitiF kaN jaK mmG nOrmaL la Tu oW g saKit ngaKu sihaT . . tU kaN d paNggiL teraPi tU rawaT eMosi . . . tapi yaNg jUjurNya mLm tU aQ daLam diaM prOteS gaK ngaN caKao neneK kecik aQ tU . . . prOteS taNpa sUara saMpai La aQ peNgsaN ndaK sedarkan diri . . . . ZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz . . .
. . . saMpai La awaL paGi tadi c neneK keCiK sent sMs dia baGi taU " saKit dia dah mCm kureNg paS maKan ObaT dari dOktOr " . . . . . . . . . sMs tU aQ ndaK daPat rePLy bab fOn aQ tertinggaL d rumah . . . .saMpai La sKrg nenek keCik aQ bLum mUncuL2x lagi . . . . sTory taK habiS lagi . . . nnT aQ cOntinue . . . peruT tetiba lapar plaK idea pUn dah maKin sUruttttttttttttt . .

. . . .tO be cOntinUeeeeeeeeeeeeeeee . . . ;p

Thursday, June 16, 2011

, . . soalan demi soalan . .. ,

Qu KeKunang pada 14hb Jun pukul 4.08 ptg
 
. . . weyyy neneK' keCiKkkkkkkkkkkkkkkkkkkk . . . (",(",) . .

. . . ntah La aMCm maU jawaP sOaLaN c nEnek keCiK yang meraNgkaP " KAwAN GELAP " kU . . .tapi ndaK apa La aQ trY gaK jawaP guna Cara aQ . . . . aQ kira2x caMpur , toLaK ,darab n bahaGi sUma sOaLaN adA 15 . . . jOm kita sELecT saTu2x n jaWaP beribU2x . . . . hEeeeeeeeee . . .


. . . APA KAU SUKA dan BENCI TENTANG AKU . . ? ? ?
. . . sUka ngan benci mCm pinaNg d beLAH2x . sUka paLing dekaT deNgan benci mCm La kehidUpan sNgat dekaT ngan kematian . . . jadi utK permuLaan ,aQ ndaK beraNi maU kata Suka taU beNci ,bab 2 peKara niE sNgt2x sUbjeKtif . . .


. . . KO SAVE NO. FON AKU DENGAN NAMA APA . . ? ? ?
. . . ada 2 nama yang aQ maU LetaK 1st " neneK QU " 2nd
" daK'biZkut " . . .tapi piLihaN kita saMa La weyyyy aQ piLih
" nenaK' Qu " . . . .


. . . AKU IBARAT . . . ? ? ?
. . . mcm nama " saNg kekUnaNg " aQ seLaLu mNgibaraTkan diri aQ kUnaNg-kunaNg . . . nTah La naPa tapi yaNg paSti nama niE aQ dah sTart gUna tahUn 2001 ( ada La kiSahnya ) . . . .


. . . DALAM LINGKUNGAN 0 -10 AKU YANG KE BERAPA DALAM HIDUP KO . . . ? ? ?
. . . daLam hidUp niE aQ hanya ada 2 LingkungaN yaNg pertaMa n yaNg kedUa . . . aQ suka meMiLih utK berada d tempaT yaNg kedUa , jadi sUma oWg biar La jadi yaNg pertama . . . .


. . . KO SAYANG AKU TAK . . . ? ? ?
. . . hEeeeeeeeee . . . sayang ? ? ? . . .aQ pinjaM LiriK KagU raihaN La jaWab sOaLan niE . . . SAYANG MANUSIA TIADA ABADI , SAYANG TUHAN JANJI-NYA PASTI . . . .


. . . ANDAI HARI NIE HARI TERAKAHIR AKU , APA KATA2X KAU UNTUK AKU . . . ? ? ?
. . . sOaLan niE buaT aQ teriNgat ngaN LagU " saaT-saaT teraKhir by ST12 " , tapi aQ bukan maU pinjaM LiriK lagU dOwaNg puN . . . hari teraKhir itu perpisahaN , perpisahan itU air mata . . . biarLa waKtU truS cembUru , saNg kekunang ndaK maU tUnggU hari2x terakhir itU . . .


. . . KAU SUKA KA TAK KALAU AKU KUAT MERAJUK N SENSITIF ? ?
. . . merajUk n sensitiF soaLan niE La yaNg aQ ndaK faham . . cUma yaNg aQ yakin bukaN sUma keLemahan itU taNda keburukaN , mEngaKui n meNyedari siFat diri sEndiri itU bukan sUma oWg bLe buaT . . .pOintNya kO niE mmG beSt la utK jadi mCm tU . . .mCm maK neneK . . . hahahahah . . . .


. . . NASIHAT UNTUK AKU . . . ? ? ?
. . . ngaM ngah nuLiS niE aQ pun ngah pegaNg sebuah hadith biar La kita berKOngSi . . . "ALLAH ITU SANGAT PEMALU DAN PEMURAH. ALLAH AKAN BERASA MALU APABILA HAMBA-NYA MENADAHKAN TANGAN MEMOHON DOA DIA TIDAK MEMAKBULKAN . . . waLLahU ,waraSuL aKLam . . .


. . . KALAU BOLEH APA YANG KAU HARAP DARI AKU ? ? ?
. . . sEntiasa berUsaha utK berdiri d kaki seNdiri jaNgaN pernah mEngaLah n yang terPenting iNgat saNg kekUnanG untUk seLaLU tersEnyummmmmmmm . . .


. . . KO RASA AKU NIE JAHAT KA TAK . . . ? ? ?
. . . adA La jahaT sKit2x , jahaT budaK2x maNja La kata Kan . . . . terbaiKkkkkkkkkkkkkkk . . . .


. . . KAU MARAH KA TAK KALAU AKU SUKA BERLETER KAT KAU ? ?
. . . aQ sukA sNgt2x La weyyyy . . .yaNg jUjur aQ Lagi terAsa sUasaNa bersahabat biLa nenEk keCiK aQ berLeter n mMbebeL . . . buaT seLaLuuuuuuuuuuu . . .


. . . KAU IKHLAS TAK BERKAWAN NGAN AKU . . . ? ? ?
. . . aQ piNjaM ayat seOraNg kaWan , iKhLaS itU urUsaN ALLAH bukaN untUk d tUnjuK2x n d buaT2x . . .


. . . ANDAI KITA BUKAN BERKAWAN LAGI ADAKAH KAU AKAN MEMBENCI AKU . . . ? ? ?
. . . insyaALLAH saNg' keKunaNg akaN MERINDUIMU . . .


. . . . ( 04 MAC 2011 ) .. . . . .

Thursday, June 9, 2011

, . . hurm . . ,

Qu KeKunang pada 09hb Jun pukul 6.14 pagi
 
. . . c neneK keCiK , aQ mintaK maaF sngt2x . . . aQ dah buat kO saKit Lg . . . aq dah buat saLah Lg dan aq dah gagaL jadi kawan yaNg baik lg . . . . jahaT baBget deh sang kekUnang nie . . . jahat sngt2x . . . .

. . . . aQ betuL2x ndak sengaja La c neneK' kecik ,aq betuL2x tiada sedikit niaT pUn mau wat kO . . . ? ? ? ?
. . samg kekunang ndaK maU paKsa gaK ko utK perCaya , cUma yang pasti aQ dah wat salah dan aQ layaK utK mnghuKun diri sendiri bab' gagaL jadi kawan n sahabat baik . . . .

. . . semaLam saNg'kekUnang betuL2x nUnggu sMs kO c neneK keCik ,tapi LepaS 4 sms aQ sent tiada berbaLaS ,aQ dah rasa takut sngt2x . . . rasa bersaLah daLam hati makin meninggi dn aKhirnya aQ amik keputusaN utK Lari dari masaLah . . . ituLa sang kekUnang . . . . . . dan sebagai cara utK mnguraNgkan rasa bersaLah dalam jiwa , aQ terfikir utK mnghukum diri sendiri . . . . mCm yaNg teLah aQ bg taU daLam sMs teraKhir smLm , aq aKan sWitCh oFF fOn smpi La mLm esOkkkkkk . . . . itu hukUman yang aQ rasa sNgt ringan n ndak setimpaL ngah kesaLahn saNg' kekunang. . . . .

. . .maaF kan aQ c neneK' keCik , iZinkan aQ mNghukum diri . . . aq dah terLaNjur Lafaz jaNji , biar La aQ tepati . . , utK hari niE c nenek keCik ndaK yah La nUnggU smS aQ nnt aq takut c nenek keCik akan saKit Lagi . . . . jangan buaT aQ rasA bersaLah Lg c nenek keCik . . . . . . rasa bersaLah itU sngt2x berat n ndaK best utK hadir dalam hati . . . . .

. . . . c neneK keCik . . . . . aQ jaNji kaLo aQ dah LepaS mnjaLani hukuman . . .aQ akan trUs sMs c nenek keCik . . . masaNya rahsia biarLa . . . mgKn Lepas solat mghrib kot . . . . . woKeh La c neneK keCik apa yaNg terpenting SENYUM SELALU .. . . . tima' kaSi bertiNgkat2x berlipat2x sObattttttttttttttt . . . . ;p

. . . . tO be cOntinUe . . . . .

Tuesday, June 7, 2011

, . .lagi2x karangan budak tadika . . ,

Qu KeKunang pada 08hb Jun pukul 6.54 pagi
 
 
. . . (",) . . .haiiLuUuuuu c neneK ' keCiK . . . . tiMa Kasi dah iNgaTkan aQ tentng tUgaSaN aQ kena nuLis dalam mSsge fb' kO niE . . . hEeeeeeeeee . . . . tiaDa cataTaN yang maU d kOngsikaN , seKadar maU nuLis aPa sedaNg aQ rasa . . . .. seLaLu aQ terFikir teLah meNjadi Lumrah ka dalam hati itU ingin rasa bersendiri , ingin hidUp sOwNg2x taNpa sebraNg gaNgguan ngan tekanan . . . . . naMun pada masa yaNg sama dalam kita bersendiri , kita akan sngt2x dekat dengan kenangaN . . . . semaLm aQ dah bg tau c nenek keciK yang sang kekUnang nie saNgat2x meNgimani "PERSAHABATAN SEMENTARA" . . . tiada niat puN utK putuS kawan ngaN sahabat meraNgkap "KAWAN GELAP" aKu ini . . c nEnenk keciK tataP yang terbaiK . . . . hEeeeeeeeeee . . .

. . . . kadaNg taKut gaK utK memuLakan persahabatN . . . PERSAHABATAN itU PERTEMUAN dan hakikat pertemuan itu akan ada PERPISAHAN yang seLaLunya perpisahan itu sNgat2x MENYAKITKAN . . . .
saNg kekUnang niE seLaLu gagaL daLam menjaga siLaturahim . . aq seLaLu meNgaNggaP yaNg masiNg2x antara kita pUnya t/jWp utK kehidUPaN kita maSing2x . . .c neneK' keCiK pUnya t/jwP uTk dirinya , sang kekunanG puN mCm tU ada t/jWp utK diri masIng2x . . . . biaR mCm mana kiTa cUba utK menapikan ini La hakikaT bersiLaturahim . . . kita bOLe mNgaKu mCm2x , hari niE kita berjanji utK bersahabat . . . eSok kita muLa aKrab . . Lusa kita aKaN trUs bersahabat . . . namun hari2x seterusnya akaN terUs begitU kah kita . . . hEeeeeeeeeee . . . . yang SEMENTARA itU mmG akan seLaLu jadi PEMENANG . . . . dan kenaNgaN bersahabat itU pun bOle jadi sngt2x mmbebeNkan d masa hadapan . . . . mgKin aq jaK yang faham daN ndak mustahiL c neneK keCik gaK aKaN LaLuiii . . hEeeeeeeeeeeee . . .

. . . . apa La kO saNg kekunaNg meMbebeL jE pepAgi yaNg indah ini . . . , c neneK kEciK sUma yaNg aKu tuLis tU rekaaN semata2x . . . . . saja2x maU wat lawaK bOdOh giLer . . . kWaNgggggg3x . . . . apa pUn . . HATI JANGAN BERHENTI UNTUK MENANTI MIMPI MENJADI PASTI . . . c U d miMpi . . . hEeeeeeeeeee . .

. . . tO be cOntiNueeeeeeeee . . . . ;p

Sunday, June 5, 2011

, . . lagi karangan budak tadika . . ,

, . . sambungan karangan budak tadika . . ,
 
. .. . (",(",) . . .
. . . tiMe sUbuh2x niE ntah maU waT aPa . . .aQ buKa mSsge Fb' c nEneK' keCiK . . . . sempaT La seNyum sOwNg2x . . hEeeeeeeeeeeee . .seNyum bab nEgoK hidUng keMbaNg dia . . .wawawawa . . . tapi nTah La weyyyy ,aQ mCm adA raSa yaNg taK kena jaK ngaN neneK keciK aQ tU . . . tapi prObLem nya aQ ndaK taU aPa yaNg teNgah dia raSa . . . mCm yang aQ bagi taU dia semaLam jawapaN sUmA ada daLam paLe dia jE . . . . c neNeK' keciKkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kO wokeh ka weyyyyyyyy . . . taK besT La dapaT mCm niE . . . takut ,riSaU ,serabuT ,keLirU mCm2x adA weyyyyyyyyy . . dah boLe meNu roJaK n ABC . . .saNg keKunanG niE mCm dah meLebih2x pLaK kan3x . . aQ mintaK maaF la c neneK' keciK mudahaN niE taNda yaNg baiK ,taNda yaNg menunjuKKan kita niE kawaN . .hEeeeeeeeeeeeeee kawaN ? ? ? ? ? . . mCm maLu pLaK buaT pengaKuaN sOwaNg2x mCm nIe " rahsia biaRLa " weyyyyyyyyyyyy . . hahahahaha . . . semaLam benda yaNg terpeNtiNg c neneK' keciK bg taU aQ .10 pekara yang dia sNgt2x beNci . . . bebakaT gaK rupaNya c neneK keciK nIe jadi "peMbeNci" . . . . HAHAHAHA . . .nasib beK La dia taK taNya aQ baLiK . . .tapi tU puN teteP Mnjadi pekara yang peliK bab c nenek keciK nIe pun bebakat besar gaK jadi kaki gOssiP . . . semaLam dia taK jadi diriNya La . . . dah Mcm Lagu TILU la plak " DIRIKU BUKAN AKU" . . . ,10 pekara tu puN rahsia biarla aQ jaK yang taU , . . .sumanya menakutkan gak weyyyyyyyyy . . . hEeeeeeeeeeee . . semalam gaK,aQ betuL2x rasa gagaL sOwang kawan ,aQ ndaK dapat faham apa yang c nenek kecik maksud kan . .sampai La ke sUbuh nie . . . . sTiLL masi K.E.L.I.R.U . . . chewahhhhhhh . . . tapi ndaK aPa La naK hadiak kaN dia LagU "SAMPAI KAU BICARA by HIJAU DAUN" . . . ,nTah maU kaTa pa Lagi . . aQ pun tetiba jaK rasa maU nuLis . . . senang Je taK suKa jaNgaN baCa trUs deLete . .hahahaha . . sTOry mCm biaSa mMg tiada penutuPpppppppp . .

. . . tO be ContiNue . . . . tQ . . . (",(",) . .