Sunday, January 15, 2012

. . . aku TAKAMAKATAKACIN dia CECACIH . . .

video


S . U . K . A

ku SUKA pada mu
SUKA caramu
pabila ku bersamamu
hatiku riang selalu

ku SUKA tawamu
SUKA senyummu
pabila kau bercerita
aku lah pendengar setia

namun ku tidak tahu
cara untuk kata pada mu
aku jatuh SUKA
padamu

maka ku tuliskan lagu
menyampaikan rasa SUKA ku
ku ingin kau dengar kan  . . .
aku

ku mahu kau selalu SUKA
bila ku mulai petikkan gitar
ku tak mahu dirimu berduka
itu aku tidak SUKA

ku mahu kau selalu SUKA
bila ku mengalunkan suara
ku mahu mendengar kau ceria
sebab itu yang paling aku SUKA

terkadang aku malu
bila denganmu
tak tahu kenapa begitu
mungkin sebab ku SUKAkan mu

ku bayangkan kamu
sebagai temanku
walau sebenarnya ku
takutkan kehilanganmu

jangan kau jauh dariku
aku jenis tak tahan rindu
nanti hidupku bercelaru

tolongla dengarkan lagu
jika kau juga rindukan aku
ku SUKA kau dengarkan . . .
aku . . . .




                                             . . . C E C A C I H . . . . 

Friday, January 6, 2012

. . , akU sEpi TanPa Nya . . .

http://www.youtube.com/watch?v=KzbrDZwLwv0&ob=av2n

. . . , da bERhaBuk aPa Book'Qu hEaRTy akU daN si Dia ni kuT . .  sEbab akU da LaMa Tak uPdaTe . . hEeee . . bUkan aPa siBuk main GaMe . . . saMpai aDa yG nak pRoTess Tak maU uPdaTe bLoG kaMi ni . . haRi ni akU mEnGambiL kEsemPaTan yG aDa sEbab RAJA PC da kUa nGan wiFe dia G paSaR maLam . . .  haha . . . hEy kaMu .. kaMu . . akU skG mOod sEDih ni , nak Tau kEnapa , kaLu nak Tau akU kaN3x . . kanGen aMa QU KEKUNANG . . . Dia Tu saPa ? ? dia Tu saTu2x Nya CuCu yG akU aDa buaT maSa skG laRh . . cUcu anGkaT jak laRh . . . CuCu yG beTuL2x COMING SOON . . wawa GEDikNay . . aPa2x pUn dEnGaR laRh ciTa akU ni . . ehhh bUkaN denGaR baCa jakkk . . . kaLu kaORanG maU Tau da LiMa haRi akU TanPa Nya . . sUNyi sEpi mERanTai haTi . . . sakiT haTi . . RinDu yG TeRpenjaRa . . sEmakiN haRi , sEmakiN mEnYeSak daDa . . hURmmmm . . sUmPah !!! akU kanGen Dia . . TaPi , akU uDah buaT saLah nGan Dia . . akU uDah Luka kaN haTi Nya . . Ouuuhhhh , kEjaMNya akU . . sERiuS . . akU TakuT akaN kEhiLanGan Nya . . sanGaT2x . . haRi dEmi haRi akU TunGGu Dia mUncuL . . TaPi . . . haTi kU haMpa . . MunGkiN dia maSih peRlu kaN wakYu yG LeBih panJanG kuT . . aRhhhh . . sEdih Nya . . kanGen BanD akU mEnyeRanG LaGi . . MunGkiN baGi oRanG laiN 5 haRi Tu . . kEjaP jErk . . TaPi baGi akU maCam 5 TaUn Tuuuu . . Fuhhhh . . sEbijik ayaT FaLL in LovE . . gEDik ovEr dOs . . dah LaMa akU daN dia nDak bERgoSiP . . . RinDu nak dEnGaR muLuT buSyuk Nya mEmbeRi kOmen . . jahaTNyaa . . gURau jERk . . muLuT Nya Si PENAKUT CILI baU wanGi sEhaRum kaSTuRi laRh kUnun2x :p . . sETiap kaLi akU d sEranG pEnyakiT kanGen BanD akU meSTi denGaR LaGu KEHADIRANMU by VAGETOZ . . kEjaP2x MaU peRaSan dULu . . si PENAKUT CILI yG haDiah kaN akU LaGu Tu . . HEeee . . GeDik mix pERaSan TuL . . TaPi sUKa sUki akU LaRh maU peRaSan . . kaN3x . . aDa akU kESah , TaLk To ThE haNd . . sERiuS , akU sUKa LaGu Tu . . sEbab nTahhh . . akU TiaDa jawaPaN laRh pULak . . akU dEnGaR beRuLanG kaLi . . dah aBeS uLanG laGi . . lePas Tu uLanG laGi . . nak kata jEmu . . beLum TeRasa d hEaRTy . . sErius akU bEnaR2x beRhaRaP dia akaN munCuL unTuk TemaNi akU . . sErius , akU bOsaN TaNpa Nya . . raSa sUNyi . . sanGaT2x . . hEy kaMu . . kaMu yG nGah baCa bLoG akU ni . . akU maU minTa ToLg , ToLg dOakaN kaMi kEmbaLi beRsaMa sEperTi dULu . . akU Tau akU saLah TaPi ToLg maaFkaN akU . . jGn hukUm akU laMa2x . . akU Tak sanGGuP . . sEriuS . . akU benaR2x nDak sanGGuP . . kERna kaU jak Cucu yG akU miLiki . . sahaBaT TeRhEbaT baGi kaUm LeLaki jak laRh . . kaUm peRemPuan Lain ceRiTa . . kERna akU daN cUcu kU ada kiSah kaMi TeRsEnDiRi waLau pUn kisah kaMi d naMa kaN KISAH KITA . . hEeee . . aPa2x pUn JANGAN DI UCAP SELAMAT TINGGAL PADA DIRIKU . . akU nDak maU . . sErius akU bEnaR2x nDak maU . . akU nDak maU mEmuTuSkaN PERSAHABATAN kiTa . . jGn pErNa TERpikiR unTuk TinGGaLkaN daN akhiRi KISAH KITA nGan PENGAKHIRAN yanG mEnyakiT kaN haTi maSinG2x . . sErius akU mEmanG nak mUncuL di phOne TaPi akU takuT kaU waT donT know . . sEdanGkan mSj d FaCeBook pUn kaU nDak rePLy2x . . aPa2x pUn akU maSih mEnunGGu Mu CuCu kU . .

 ........ , sERius akU kanGen kaMu sanGaT2x ..........

Tuesday, January 3, 2012

. . . peRmuLaan maLam tahuN baRu KISAH KITA . . . .


                          . . .  baby' aFiQ ngan baju meLayu hijaU . . . .


. . .  aku ndak tak tau apa nak uat lagi . . .  hantar msj tak balas  . . .  kalu balas pun sepatah dua jak . .  di

tanya pu ada yang di jawab ada yang tak di jawap . . . ada sampai ulang banyak kali . . . aku tak tau nak

pujuk kau camna lagi . .  tapi aku masi lagi mencuba . . . kalu aku ada uat salah ko cakap jak . . .  nanti kalu

asyik pendam2x takut jadi deNdam . . .  aku mintak maaf sekali lagi . . .  mungkin ini hukuman untuk aku kut

sebab dah menipu ko pada malam taun baru . . .  tapa larh mungkin ko perlukan masa . . . yang salah tu tetep

bersalah walaupun aku udah berterus terang . . .  aku udak membusukkan persahabatan kita kan3x . . .

mungkin susah untuk ko maafkan aku , tapa itS wokeh . . . thankS , mungkin kau perlukan waktu . . .  ambil

larh waktu sebanyak mana yang kau perlu . . . maaf kan aku , KALU KAU RASA NAK MUNCUL ,

MUNCUL LARH . . . .  aku sentiasa ada untuk kau . . . kalu dalam hati kau udah berdendam pada ku , aku

faham . . .memang salah aku pun , kan3x . . . . aku sakit sangat bila kau tak di samping ku . . . thanks , take

your time . . . hEeeeeeeeeeeeeeeee . .  aku tunggu kau . . .  take care . .  tQ . . . .



                      . . . .  baby aFiQ ngan bajU melayU birU . . . .