Thursday, December 30, 2010

Salah Faham

aku ada satu cete yunk lawak . . bagi korang aku ta tawu larh samada lawak atau hampeh . . cete ni aku copy dari internet jerk . . ok enjoy . .

Ada dua org anak kembar . . namanya tam dan toni . . mereka sudah dewasa dan telah beristeri . . Tam mempunyai sebuah perahu yg sangat usang . . Kebetulan suatu hari isteri Toni meninggal ketika menaiki perahu Tam . . Beberapa hari kemudian seorang wanita tua berjumpa tam, dan secara tidak sengaja menyangkanya Toni yg baru kehilangan isterinya . . Wanita itu berkata kpd Tam ” saya turut bersedih atas kehilangan yg anda rasakan. Tentu anda merasa sedih . . “Tam yg menyangka bahawa wanita itu bercakap tentang perahu menjawab, “tak apalah, sebenarnya memang dah lama saya ingin membuangnya .. dah tua, lagipun memang tak berapa menarik sejak pertama kali melihatnya . . Bahagian bawahnya sudah lapok dan berbau busuk . . Bahagian buntutnya dah teruk , lubang bahagian depannya pun dah sangat lebar . . Setiap kali aku menggunakannya, lubangnya bertambah besar dan bocor . . ” saya rasa yg paling merosakkanya ialah semasa saya meminjamkannya kepada 4 org kawan . . Saya sudah ingatkan kawan2 keadaannya sudah tidak berapa baik . . Tapi mereka masih juga mahu menggunakannya . . Mereka berempat cuba masuk ke ke dalam serentak dan akhirnya ia terbelah ditengah2 . . Mendengar kata2 itu wanita tua itupun pengsa .. huhuhu . .

Saturday, December 25, 2010

Baru Lahir Di Alam Blogger

Assammualaikum . .

Pembuka bicara . .

Urmm . . aku ta tawu la nk tulis apa . . yelar bawu jerk di lahirkan di alam blogger . . huhu . . urmm . . setelah d pikir pikirkan . . aku na mulakan blog ak ni gan memperkenalkan diriku . . huhu Nama penuhku Fatin Nur Alwani Binti Rosli . . aku dilahirkan di Hospital Besar Kangar, Perlis . . pada  07/04/1993 . . aku skunk bersekolah di Madrasah Ad Diniah Al Islamiah . . spatutnya aku da mbek SPM taun ni tapi family aku swuh aku pindah sekolah . . isk3 . . sedihnya . . mesti ad hikmah family aku swuh pindah an3 . . memamg ad pown . . Syukur Alhamdulillah Allah buka Pintu hati aku yang keras macam batu ni  supaya aku pindah sekolah . . mula2 mmg ak menangis tahap cipan tapi bila da lama2 aku at sekolah bawu ni aku sayunk pulak at sekolah baru ak ni . . Sekolah yang aku da timba ilmu selama 4 tahun . .Sekolah aku yang lame tu lepas aku pindah macam2 da jadi . . Antaranya kes LESBIAN . . Fuhhh mmg gile . . Selain lesbian ada yang kena sampuk dek hantu pokok pisang dan macam2 lagi yang ta dapat aku nyatakan di sini . . Tapi apa2 pown aku ta tawu sebesar mana kebenaran semua cerita tu . . Hanya Allah jerk yang tawu . . dan aku hanya menyampaikannya . . Dan nama sekolah lama aku ta payah la tawu . . Kata Dato' Siti Nurhaliza 'biarlah rahsia' . . Sekolah bwu aku ni sekolah swasta . . macam2 kenangan yang aku da alami . . pahit ad manis pun ad . . At sekolah Madrasah Ad Diniah Al Islamiah ni la aku jumpa gan sowunk lelaki yang da buat aku mandi ta basah (sebab mandi secebuk jerk) huhu . . tidor ta lena tapi mampos . . kue3 . . dll yang ta dapat aku nyata kan disini . . aku ni sowunk yang hot tampered . . suka merajuk dan mudah di pujuk . . aku ni sowunk yang sangat sensitif . . huhu . . maknan fav ak ialah tom yam thailand, cake, coklat, masakan mak aku dll yank ta dapat aku nyatakan disini. . minuman fav aku teh ais . . aku ni ibarat lalang . . kalau angin tiup ke barat aku ke barat . . kalau angin tiup ke utara aku ke utara . . aku punya pendirian yang ta pena tetap . . selalu berubah2 . . cita2 aku na jadi nurse . . sebab tu impian ayah aku . . huhu . . dye na sanad aku jadi nurse . . aku punya sowunk mak n ayah yang baik . . aku ad 4 beradik . . aku ad sowunk abang . . dan 2 owunk kakak dn aku anak bongsu . . aku ni ngada2, manja dan nakal . . aku suka melancong . . huhu . . Urmmm . . aku da ta tawu na tulis apa . . urmm . .pape pown thnk coz sudi baca . . kalau ada salah ejaan atau pape jerk tegur larh . . nk kritik pown boleh . . aku ta kisah . . ok larh . . tata . .