Sunday, January 15, 2012

. . . aku TAKAMAKATAKACIN dia CECACIH . . .

video


S . U . K . A

ku SUKA pada mu
SUKA caramu
pabila ku bersamamu
hatiku riang selalu

ku SUKA tawamu
SUKA senyummu
pabila kau bercerita
aku lah pendengar setia

namun ku tidak tahu
cara untuk kata pada mu
aku jatuh SUKA
padamu

maka ku tuliskan lagu
menyampaikan rasa SUKA ku
ku ingin kau dengar kan  . . .
aku

ku mahu kau selalu SUKA
bila ku mulai petikkan gitar
ku tak mahu dirimu berduka
itu aku tidak SUKA

ku mahu kau selalu SUKA
bila ku mengalunkan suara
ku mahu mendengar kau ceria
sebab itu yang paling aku SUKA

terkadang aku malu
bila denganmu
tak tahu kenapa begitu
mungkin sebab ku SUKAkan mu

ku bayangkan kamu
sebagai temanku
walau sebenarnya ku
takutkan kehilanganmu

jangan kau jauh dariku
aku jenis tak tahan rindu
nanti hidupku bercelaru

tolongla dengarkan lagu
jika kau juga rindukan aku
ku SUKA kau dengarkan . . .
aku . . . .




                                             . . . C E C A C I H . . . . 

Friday, January 6, 2012

. . , akU sEpi TanPa Nya . . .

http://www.youtube.com/watch?v=KzbrDZwLwv0&ob=av2n

. . . , da bERhaBuk aPa Book'Qu hEaRTy akU daN si Dia ni kuT . .  sEbab akU da LaMa Tak uPdaTe . . hEeee . . bUkan aPa siBuk main GaMe . . . saMpai aDa yG nak pRoTess Tak maU uPdaTe bLoG kaMi ni . . haRi ni akU mEnGambiL kEsemPaTan yG aDa sEbab RAJA PC da kUa nGan wiFe dia G paSaR maLam . . .  haha . . . hEy kaMu .. kaMu . . akU skG mOod sEDih ni , nak Tau kEnapa , kaLu nak Tau akU kaN3x . . kanGen aMa QU KEKUNANG . . . Dia Tu saPa ? ? dia Tu saTu2x Nya CuCu yG akU aDa buaT maSa skG laRh . . cUcu anGkaT jak laRh . . . CuCu yG beTuL2x COMING SOON . . wawa GEDikNay . . aPa2x pUn dEnGaR laRh ciTa akU ni . . ehhh bUkaN denGaR baCa jakkk . . . kaLu kaORanG maU Tau da LiMa haRi akU TanPa Nya . . sUNyi sEpi mERanTai haTi . . . sakiT haTi . . RinDu yG TeRpenjaRa . . sEmakiN haRi , sEmakiN mEnYeSak daDa . . hURmmmm . . sUmPah !!! akU kanGen Dia . . TaPi , akU uDah buaT saLah nGan Dia . . akU uDah Luka kaN haTi Nya . . Ouuuhhhh , kEjaMNya akU . . sERiuS . . akU TakuT akaN kEhiLanGan Nya . . sanGaT2x . . haRi dEmi haRi akU TunGGu Dia mUncuL . . TaPi . . . haTi kU haMpa . . MunGkiN dia maSih peRlu kaN wakYu yG LeBih panJanG kuT . . aRhhhh . . sEdih Nya . . kanGen BanD akU mEnyeRanG LaGi . . MunGkiN baGi oRanG laiN 5 haRi Tu . . kEjaP jErk . . TaPi baGi akU maCam 5 TaUn Tuuuu . . Fuhhhh . . sEbijik ayaT FaLL in LovE . . gEDik ovEr dOs . . dah LaMa akU daN dia nDak bERgoSiP . . . RinDu nak dEnGaR muLuT buSyuk Nya mEmbeRi kOmen . . jahaTNyaa . . gURau jERk . . muLuT Nya Si PENAKUT CILI baU wanGi sEhaRum kaSTuRi laRh kUnun2x :p . . sETiap kaLi akU d sEranG pEnyakiT kanGen BanD akU meSTi denGaR LaGu KEHADIRANMU by VAGETOZ . . kEjaP2x MaU peRaSan dULu . . si PENAKUT CILI yG haDiah kaN akU LaGu Tu . . HEeee . . GeDik mix pERaSan TuL . . TaPi sUKa sUki akU LaRh maU peRaSan . . kaN3x . . aDa akU kESah , TaLk To ThE haNd . . sERiuS , akU sUKa LaGu Tu . . sEbab nTahhh . . akU TiaDa jawaPaN laRh pULak . . akU dEnGaR beRuLanG kaLi . . dah aBeS uLanG laGi . . lePas Tu uLanG laGi . . nak kata jEmu . . beLum TeRasa d hEaRTy . . sErius akU bEnaR2x beRhaRaP dia akaN munCuL unTuk TemaNi akU . . sErius , akU bOsaN TaNpa Nya . . raSa sUNyi . . sanGaT2x . . hEy kaMu . . kaMu yG nGah baCa bLoG akU ni . . akU maU minTa ToLg , ToLg dOakaN kaMi kEmbaLi beRsaMa sEperTi dULu . . akU Tau akU saLah TaPi ToLg maaFkaN akU . . jGn hukUm akU laMa2x . . akU Tak sanGGuP . . sEriuS . . akU benaR2x nDak sanGGuP . . kERna kaU jak Cucu yG akU miLiki . . sahaBaT TeRhEbaT baGi kaUm LeLaki jak laRh . . kaUm peRemPuan Lain ceRiTa . . kERna akU daN cUcu kU ada kiSah kaMi TeRsEnDiRi waLau pUn kisah kaMi d naMa kaN KISAH KITA . . hEeee . . aPa2x pUn JANGAN DI UCAP SELAMAT TINGGAL PADA DIRIKU . . akU nDak maU . . sErius akU bEnaR2x nDak maU . . akU nDak maU mEmuTuSkaN PERSAHABATAN kiTa . . jGn pErNa TERpikiR unTuk TinGGaLkaN daN akhiRi KISAH KITA nGan PENGAKHIRAN yanG mEnyakiT kaN haTi maSinG2x . . sErius akU mEmanG nak mUncuL di phOne TaPi akU takuT kaU waT donT know . . sEdanGkan mSj d FaCeBook pUn kaU nDak rePLy2x . . aPa2x pUn akU maSih mEnunGGu Mu CuCu kU . .

 ........ , sERius akU kanGen kaMu sanGaT2x ..........

Tuesday, January 3, 2012

. . . peRmuLaan maLam tahuN baRu KISAH KITA . . . .


                          . . .  baby' aFiQ ngan baju meLayu hijaU . . . .


. . .  aku ndak tak tau apa nak uat lagi . . .  hantar msj tak balas  . . .  kalu balas pun sepatah dua jak . .  di

tanya pu ada yang di jawab ada yang tak di jawap . . . ada sampai ulang banyak kali . . . aku tak tau nak

pujuk kau camna lagi . .  tapi aku masi lagi mencuba . . . kalu aku ada uat salah ko cakap jak . . .  nanti kalu

asyik pendam2x takut jadi deNdam . . .  aku mintak maaf sekali lagi . . .  mungkin ini hukuman untuk aku kut

sebab dah menipu ko pada malam taun baru . . .  tapa larh mungkin ko perlukan masa . . . yang salah tu tetep

bersalah walaupun aku udah berterus terang . . .  aku udak membusukkan persahabatan kita kan3x . . .

mungkin susah untuk ko maafkan aku , tapa itS wokeh . . . thankS , mungkin kau perlukan waktu . . .  ambil

larh waktu sebanyak mana yang kau perlu . . . maaf kan aku , KALU KAU RASA NAK MUNCUL ,

MUNCUL LARH . . . .  aku sentiasa ada untuk kau . . . kalu dalam hati kau udah berdendam pada ku , aku

faham . . .memang salah aku pun , kan3x . . . . aku sakit sangat bila kau tak di samping ku . . . thanks , take

your time . . . hEeeeeeeeeeeeeeeee . .  aku tunggu kau . . .  take care . .  tQ . . . .



                      . . . .  baby aFiQ ngan bajU melayU birU . . . . 

Friday, November 25, 2011

aQ tuNggU , kO di mana . . . . .

 . . .  haiiiiLuuuuuuuuuuuuuuuu si bOOk'Qu heaRty , aQ kangen ama kamUu . . .  heeeeeeeee . . .  maaF La

terLampau jarang utk jenguK kO , jaraNg tU bukaN bermaKsud aQ Lupa tapi aQ menGingati dalam

mendOakan . .  chewahhhhhhhhhhh . . . . terUs teraNg jaK aQ kangen ama neneK keciK aQ , serius sngt2x


. . . .  . .  niE sebab utama aQ berZiarah kat bOOk'Qu heArty malam nie . . .  keLmaRin seharian aQ nunggU

dia , bersesuain ngan janji dia mau muncul tepat kuL 12.30pm , tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii . .  hEeeeeeeeeeeeeee . .

cian kat neneK keCik aQ tu tentU dia ada masaLah yang dia ndak dapat controL dan di luaR kemaMpuan

dia . .  aQ tetaP percaya ngan dia , JANJI DIA , JANJI AKU GAK . . .  kan3x . . . aQ akan kangeN  ama

kaMu seLaLu si nenek KeCikkkkkkkkkkkkkkk . . . .  MudahaN semua akan baiK2x saja n jaga selaLu hati

muuuuuuuuuuuuuuu . . .  tQ . . . .




                               . . . .  aQ tOmottttttttttttt , dia tOmeyyyyyyyyyyyy . . . . 

Tuesday, November 15, 2011

. . . 31 HARI MENUNGGU MU . . . .

 . .  . .  lama taK beZiarah kat bOoK'Qu heaRty nie , hUrmmmmmmmmmm  . .  meSti dia dah majuK giler ngaN aQ . . kaN3x . . . . hEeeeeeeeeee . . , maU buka belOg nie puN aQ hampiR Lupa paSswOrd , . . , hampiR serabuT weyyyyyyy . . .  sengaLLLLLLLLLL . . . .   biasaLa AKU SUKA NULIS TAPI SUKA AKU TIDAK ADA SELALU . .  hEeeeeeeeeeeee . . copy n paste ayaT soWng bLogger . . . ,

 . . . . sepatUtnya aQ plaN maU sTarT nuLis hari iSnin yaNg LaLU . . . . haRi tu bersamaan haRi SIJIL PELAJARAN MALAYSIA ( SPM )  si neneK kecik aQ . . . , haRi niE dah maSuk haRi ke-3 dia berjuaNg ,aQ dOa'in dia ngaN kawaN2x selaLu akaN di permudahkan . . . . . tiada Cara lain sUdah aQ maU kabaRkan haNya melaLui beLog niE jaK la , mudahaN sUma akaN ada kebaikaN . . . . .

 . . .  fOn aQ kOmpOm udah ndaK bole gUna , udah 2 hari aQ ndaK guna fOn  , alamaTnya mmG maU hantaR bengkeL lagi la fOn aQ itU . . . bukaN saL fOn aQ yaNg rOsaK itU aQ maU story , tapi saL janji aQ ngan si neneK keciK aQ , 31 HARI MENUNGGU MU . . . . .

 . . .  ada sesUatU yang aQ raSa pelik udah berLaKu time sTart jaK hari 31HARI ITU . . . entah sesuatU yang kebtulan ka atau apa ka ? ? ? . . .  time maLam isnin tu gaK la aQ taNpa si neneK keCik fOn aQ teruS buaT haL , aQ betuL2x raSa pekara tU peliK giler , padahaL pagi2x tu fOn tU wOkeh2x jaK tiada tanda utK mampusssss . . . . , sampai sekaraNg aQ maSi rasa peLiK , kenapa yerK fOn aQ tU meSti rOsaK . .

  . . .  yaNg sebenaR2xnya banyaK benda yaNg aQ maU iSi kaT dalam beLog niE tapi  . . . .  fOn rosaK suma jadi haL . . . . sUma tulisan ada dalam fOn tu , adUyaiiiiiiiiiiiiii . . . .  mengikuT perancaNgaN asaL , aQ maU cOpy n paSte suma sms si neneK keCiK dalam belOg niE sepanjaNg tempoh 31 HARI niE , banyaK la KISAH KITA oWg dalam fOn tu tapi . . . . . sengaLLLLLLL malaS aQ maU kaSi stOry , pOintnya sKrg mmG tiada apa2x la yaNg maMpu aQ tuLiS . . . juSt nulis gOssiP yaNg ada kaT jiWa n kepala aQ sendiri jaK , cOntOhnya mCm sekaraNg nie La . . . .  memaNg ndaK beSt sngt2x . . . . haKktuuiiiiiiiiiii . . . .

 . . . terima kaSi si neneK keCik udah baGi piC' gigi tariNg kesayaNgaN aQ . . .itU la temaN aQ dalam 31 HARI MENUNGGU MU . . , buaT yang terbaiK untuK SPM mu , doa aQ akaN selaLu mengiriNgi setiap heLa naFaSmu . .  insyaALLAH . . . . . . AKU AKAN SELALU KANGEN AMA KAMU . . . .  hEeeeeeeeeeeeeeee . . . . hidUng kembaNg2x , muLut ada LOngkaNgggggggg . . . .  CubiT pipi bOle . . . . . meOwwwwwwwwwwwwwwwww . . . . . Qu'Qai busyuK malaS maNdi . . .  weKKKKKkkkkk. . .



                                 . . .  niE tariNg aQ , saNg keKunaNg . . . muktamad . .  hEeeee . . 

Monday, October 24, 2011

5 FAKTA UNTUK ANDA PERCAYA ATAU TIDAK

1. Jika anda makan SATAY, jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen.
...

2. Jangan makan UDANG selepas mengambil PIL VITAMIN C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Barah akibat penggunaan bahan dalam SHAMPOO. Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; VO5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa yang banyak". Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

4. Kepada penggemar makanan jenis MEE SEGERA (tak kiralah maggi, koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doctor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai 'makan untuk mendapat barah'.

5. BAWANG GORENG SEGERA, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.

Sebarkanlah maklumat ini kepada orang- orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.

Tuesday, September 27, 2011

. . . hEaRty' Qu . . . . .

video

 . . . . seLaLU haTi di serU utK berkaTa , namUn kaLi ini niE BIAR JIWA yaNg berkaTa-kaTa . . . . pejaM maTa , TuruTi biSikaN jiWa jaNgaN Lupa baWa akaL berSama . . . .

 . . . . aQ merajuK La  . . . kO maU gaNaS2x bOle . . . aQ baGi penaMpaR bertUbi2x , penUmbuK beRtubi2x , bagi fLyiNg kiCk bertUbi2x . . . . aQ tariK eLinga saMpai merah , piCit hidUng n tuTup muLut kO dgN stOkiNg yg taK baSuh 22x2 haRi . . . aQ ikaT kO d poKok , geLitiK kO sampai pengsan . . aQ tiNggaLkaN kO sOwNg diRi aT kUbuR mLm jumaaT . . . aQ pggL geNg gUrLz beLaSah kO saMpai kOma . . . . ehhh taK bLe taK bLe , aQ jerK yaNg bOle belasah ko sebab aQ maRah kaLu ada oWg LaiN yaNg cederakaN kO dgN sengaja keCuaLi ALLAH . . . .  lepaS tU aQ akaN jaGa kO baLiK saMpai kO sembuh dari saKittttt . . .  hEeeeeeeeeee . . 


 . . . . ada aQ kaTa aQ ndaK maU di gaNggU . .  ? ? ? ada taK ? ? ? aQ taK sUka kO kaTa kO mNgaNggU aQ . .  taK sUka fahammmmmmmmmmmm .  . .  len kaLi jgN berani kO kaTa Lg . . . kaLu kO yaNg ndaK maU mssge ngaN bg taU jaK . .  mesti kO bUriNks . . .  kaN3x . . .  . . bUriNkS bab aQ niE mMbOsankaN kaU . .  Hurmmmmmmm . .  maaF kaLu aQ mNggaNggU . . . . 


 . . . . jeleSnya aQ . . . bagUs betuL ini oWg "BERCINTA LEPAS NIKAH" , tu Lebih indah kan3x . . hEeeeeeeeeeee . .  . . kaLu bOle aQ pIn naK berCinta LepaS nikah La plaK . . . hahahahaha . . . gataL n gediK eXtra betuL budaK keCiK  niE beLum SPM dah maU ceTa saL nikah . .  taPi ada aQ kesah . . . . kaU taU aQ peRnah beRcita2x utK nikah umuR 21 tahUn . .  hEeeeee . . .  ngaN aQ mNgiMpikaN PERCINTAAN LEPAS NIKAH . . . . . wawawawawa . . .  


 . . . . dia niE seOraNg pemaLU , penaKut , sUka Lari daRi masaLah , sUka sNgt2 ngaN KunaNg2x , maNja , ngada2x , baiK , peraHsia , peNdendaM , sUka maKan kaCaNg n rOti caNai . . . . sUka minUm neStum panaS ndaK sUka makaN pedaS , maLaS maNdi , sUka rOck Lee , peNdiam , kayU , paNdai , sUka buaT aQ terseNyum , sUka ngaLah , sUka nyaNyi , taK peRnah beRciNta , sUka pOmpuaN tOmbOi n beraMbuT peNdeK , sUka guRLz yaNg ada tahi laLat s pipi , suka gUrLz yaNg paNdai jahit , sUka gUrLz ada taRing . . . tU jaK yaNg aQ iNgaT , yaNg len2x dah Lost memOri . . .  hEeeeeeeeee . . . 


 . . . . aQ mimpi ada ulaR LigaN aQ ,besaR siOt uLaR tU . . . oWg tUa2x kaTa , tU taNdanya aQ dah naK nikah taPi aQ ndaK peRcaya . . . . jOdOh itU rahsia ALLAH . . . siaPa dia daN di mana dia tU taK pentiNg , jaNji dia bOle jadi imam dalam sOlatQu . . . penemaN sUka daN duka kU . . .  setia pada kU  . .  ndaK reLa d mandUkan . .  aQ niE kedeKut kaSih sayaNg . . .  aQ daK sUka beRkOngSi kaSih sayaNg . . .  ndaK sUka sebab ia buaT hati aQ saKit . . . .  siaPa dia dan di mana dia aQ ndaK maU amiK tau yaNg penting dia bOle jadi imam dalam solaT Qu . . .  dia setia padakU . . . dia bOle terima seMua kekuraNgaN yaNg ada dLm diri aQ daN yaNg paling penting kaMi saLing memahaMi . . . .  jUjuR antaRa satU sama Lain . .  saLing mmpeRcayai dn  meleNgkaPi serta meLindUngi antara satU sama lain . . . .  aQ kaLu bOle naK nikah ngan oWg yaNg lebih tua dari aQ 3 tahUn , ndaK suka oWg yaNg sama uMur . . . . aQ sUka ngaN lelaKi yaNg ada jaNgguttttttttt . . . hEeeeeeeeeeee . . . . . 


 . . . . kO maU taU NWYK kata dia taKut kO JATUH HATI ngan aQ . . . OMG . . . muLa2x dNgaR mMg mNgarUt  . . .  kan3x . . . sebab beNda tU mmG trUly MUSTAHIL . . . .  aQ kaTa La mCm niE si AB' tu NDAK AKAN n NDAK PERNAH akan jatuh cinta ngan aQ sebab dia tU jUst sUka budaK tOmbOi . . . oWg yaNg Lebih berUsia adri dia n budaK kelaNtan . . . laGi pUn ciRi2x ndaK ada dalam diri aQ n aQ bukaN oWg kelaNtaN . . .  kaN3x . . . . dia kaTa mCm sebab masa aQ bercinta ngan raMLy , dia baGi naSihaT taK yah La ngan c raMLy tu . . . . tapi aQ ndaK amiK pUsingggggggg . .  hEeeeeeeee . . . kaU rasa benda niR Lucu tak . . aQ ndaK berani kOmen , laGi satU NWYK kata , TIADA BENDA MUSTAHIL DI SISI ALLAH . . . mmG tiada benda mUstahiL di sisi ALLAH tapi dalam bab niE seriUs aQ kaTa mmG MUSTAHIL sebab aQ mmG yaKin banget . . . . . .


 . . . . kadaNg aQ takut gaK maU ceta saL kO aT mmbeR , taKut dOwang kaTa kiTa BERCINTA . . . .  ramai Mmber aT skULL taNya Qu' K tU paKwe kaK waNi ka ? ? ? kaK LySa pUn ingaT kiTa  lOving cOupLe  . . .  kadaNg aQ terseNyum sOwNg2x caM oWg ndaK betuL biLa teringaT saL nih , apaLa MngkUk sNgt dOwNg kaTa kiTa berCinta , peNing kepaLa aQ . . . . naK tergelaK puN ada , LuCu baNget deh mCm mana La dOwNg bOle terfiKir benda tU . . . . 


 . . . .  tO be cOntinueeeeeeeee . . . . 


                                                    . . . taKamakataKaCin . . . .